Het belang van een fotografie-opleiding

Het belang van een fotografie-opleiding

Senta Bemelman 239
Over de noodzakelijkheid van een fotografie-opleiding zijn de meningen verdeeld. Aan een opleiding zitten voor- en nadelen verbonden.

Aan een fotografie-opleiding starten is een keuze waar je goed over na moet denken. Naast de creatieve druk is ook het financiële plaatje een onderdeel waarop je jezelf moet voorbereiden. Eerder werd al besproken waarom een opleiding niet altijd de beste optie is. Kijk echter of een fotografie-opleiding bij jou past, of dat je op een andere manier beter leert.

Ordenen

Een voordeel van een opleiding is dat je leerstof in categorieën en stapsgewijs wordt aangeboden. Je werkt vaak met speciale vakken, waardoor je de basisprincipes van de fotografie beetje bij beetje leert. Wanneer je zelf online leert, kan je soms het overzicht kwijtraken omdat er een grote hoeveelheid informatie op je af komt.

Waardevol

De keuze om de studiebanken in te duiken is ook erg persoonlijk. Sommige personen vinden studeren in de vorm van een opleiding lastig en leren juist beter individueel. Een deeltijd opleiding thuis is ook een optie die je kunt overwegen. Zo kun je naast werk en vrije tijd ook studeren, zonder de druk van een voltijd opleiding.

Ondersteuning

Ook de ondersteuning en feedback van docenten is handig aan regulier onderwijs. Je wordt beoordeeld en krijgt nuttige tips en trucs. Omdat je veel opdrachten krijgt, wordt je als het ware geforceerd om te fotograferen. Wat handig is als je vaak je camera laat liggen wegens gebrek aan motivatie.

In de onderstaande video spreekt fotograaf Jessica Kobeissi haar mening uit over het belang van het volgen van onderwijs. 

Vind jij een fotografie-opleiding noodzakelijk? 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta