Het belang van de connectie tussen model en fotograaf

Het belang van de connectie tussen model en fotograaf

Senta Bemelman 946
Een model aansturen tijdens de fotoshoot is een flinke klus. Naast de compositie, belichting en instellingen moet je ook bezig zijn met de manier waarop het model naar voren komt op de foto. Maar hoe doe je dat, een band opbouwen met jouw model? Fotograaf Dixie Dixon legt het uit.

Op het oog lijken de modellen op foto's perfect aan te voelen hoe zij moeten bewegen voor de camera. Bij professionele modellen gaat dit vaak gemakkelijker omdat zij zich comfortabel voelen bij het aannemen van poses. Maar wanneer je als beginnend fotograaf met modellen werkt, hebben die vaak minder ervaring met fotoshoots. In dat geval is het belangrijk om het model goede aanwijzingen te geven en tegelijkertijd de persoon op zijn of haar gemak te stellen.

Praktische tips

Modefotograaf Dixie Dixon begon als 12-jarige met fotograferen. Sindsdien werkt zij internationaal en heeft foto's voor veel merken, TV-shows en reclame campagnes geschoten. Dixie is Nikon ambassadrice en gebruikt haar Nikon FG ook voor editorial projecten.

Volgens Dixie is de connectie met het model bijvoorbeeld niet alleen belangrijk om tot een technisch kwalitatieve plaat te komen. De connectie die je met het model hebt is terug te zien op je foto en trekt mensen naar je foto toe. Dixie geeft niet alleen tips op het gebied van communicatie, maar ook over de instellingen die zij vaak gebruikt. Zo fotografeert ze vaak met een wijde hoek, een laag diafragmagetal.


Foto's: Dixie Dixon

Bekijk de video hieronder en meer over Dixie Dixon op haar website.


 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta