SRDx-plugin

Herstel oude foto's met de SRDx-plugin

Redactie 1209
Ken je dat? Wil je eindelijk al je oude analoge foto’s digitaliseren en archiveren, haal je de doos van zolder, en kom je erachter dat er allemaal krassen op de foto’s zitten. Zonde. En als je elke oneffenheid weg wil klonen in Photoshop kost erg veel tijd. Daarom heeft LaserSoft Imaging, de ontwikkelaars van de beroemde SilverFast scanner software, een nieuwe plugin ontwikkeld voor Photoshop, waarmee dit in enkele tellen gepiept is.

Tegenwoordig heeft vrijwel iedere fotograaf harde schijven vol met foto’s, die in principe jarenlang goed bewaard blijven. Wie al wat langer fotografeert, heeft waarschijnlijk ook wel ergens een grote doos met oude foto’s op zolder staan, die een flinke laag stof aan het verzamelen is. Wie deze foto’s digitaal wil bekijken en bewaren, komt er vaak al snel achter dat veel van hun geliefde herinneringen de tand des tijds niet helemaal hebben overleefd. Op de foto’s zit jaren stof, kleine krasjes en andere slordigheden die de foto’s minder fraai maken. Alles handmatig repareren in Photoshop is een zeer precies klusje dat veel tijd kan kosten. Het Duitse bedrijf LaserSoft Imaging heeft nu een nieuwe plugin ontwikkeld, waarmee het herstellen van oude foto’s kinderspel wordt. De plugin heet SRDx, wat staat voor ‘Smart Removal of Defects’ en kan automatisch oneffenheden weghalen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.SRDx

 

Hoe werkt de SRDx-plugin?

Als je een foto opent kan de plugin zelf zien waar de ongewenste oneffenheden zitten en deze met een klik op de knop duidelijk zichtbaar maken. Is de plugin wat vergeten, dan kan je zelf probleempjes toevoegen met de brush. Wil je de kleinste details in delen van de foto zichtbaar houden, dan kan je makkelijk een masker maken en zo aan Photoshop laten weten dat je een deel van de foto intact wil houden. Druk op ‘Optimize’ en de plugin doet de rest.

 

 

Beschikbaarheid

De plugin is beschikbaar voor Mac-computers vanaf MacOS10 en Windows-computers vanaf Windows 7, voor slechts € 29,-. Ben je benieuwd geworden, dan kan je op de website van SRDx een demo-versie downloaden die je 30 dagen lang gratis kan proberen.

Kijk voor meer informatie op deze website.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie