Herken jij deze 9 soorten beginnende fotografen?

Herken jij deze 9 soorten beginnende fotografen?

Senta Bemelman 996
In de betonnen jungle bevinden zich negen soorten beginnende (straat)fotografen. Hoeveel soorten herken jij?
Op het YouTube-kanaal van Digital Rev staan regelmatig hilarische video's. Nu ook een korte gids waarmee jij op straat de negen soorten beginnende fotografen herkent.

Herken de fotograaf

Hieronder een kort overzicht van de soorten beginnende fotografen en hoe je ze op straat herkent. 
 

Type 1: The Streetus Togus

Dit type observeert 'prooien' op straat zonder enige beweging. Hij of zij kijkt veel door de zoeker, maar veel platen worden niet geschoten.

Type 2: Photographus Bombus

Dit type komt tot leven wanneer een andere fotograaf in de buurt is. Wanneer de andere fotograaf zijn compositie heeft gekozen, slaat de Photographus Bombus toe en blokkeert het beeld volledig. Vervolgens neemt hij zelf een foto vanuit het standpunt en strijkt met de eer. 

Type 3: Gear Whore-us

De Gear Whore-us herken je op meters afstand. Een lading tassen siert de schouders van dit type fotograaf. Maar hij of zij heeft altijd nog ruimte over voor een statief, tweede camera of zelfs een reflectiescherm. Het liefst neemt deze fotograaf de gehele fotowinkel mee in zijn of haar rugzak.

Type 4: Instagramanus

Deze selfie-monsters zijn onafscheidelijk van hun selfie-stick en kieken zichzelf op iedere plek. Ook niet-fotografen kunnen een Instagramanus zijn!

Type 5: Hipstergramanus

De Hipstergramanus is op zoek naar unieke fotomomenten en houdt niet van doorsnee onderwerpen, die iedereen fotografeert. 

Type 6: Touristus

Dit type fotograaf fotografeert alles. Standbeelden, de hotelkamer, een tafeltje voor een koffiezaak, niets is veilig voor de lens van de Touristus!

Type 7: Shootus Tittus

Shootus Tittussen zijn lastig te herkennen omdat zij zich goed mengen in het landschap. Als een kameleon verdwijnen zij in hun omgeving en fotograferen zij alles vanaf een veilige afstand met hun lange lens!

Type 8: Foodie-Grammus

De Foodie-Grammus heeft altijd honger naar een nieuwe foodfoto. Ze zijn meer bezig met het fotograferen van het voedsel dan het eten ervan. 

Type 9: Yogi Tog

Dit laatste type, de Yogi Tog, is zeldzaam. Wijdbeens, op een voet of gestrekt op de grond, de Yogi Tog wringt zich in de gekste bochten voor de mooiste foto. Lees ook dit artikel over ongemakkelijke fotografiehoudingen. 
 
Welk type fotograaf ben jij (stiekem)? 
 
afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta