Herken een vervalst Canon product

Herken een vervalst Canon product

Fabienne Keijzer 1028
Camera apparatuur is erg kostbaar en waardevol. Dat is ook de reden dat er spelers op de markt zijn die werk maken van het verkopen van illegale namaakproducten. Ook Canon heeft hier last van. Gelukkig is er een aantal indicatoren waaraan je kunt zien of je te maken hebt met een namaakartikel.

Vervalste Canon apparatuur

In samenwerking met de politie, de douane en organisaties en autoriteiten die vervalsing bestrijden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika gaat Canon de strijd aan tegen de verkoop van valse namaakproducten. Maar toch kan het voorkomen dat er ergens een illegaal nepproduct opduikt. Een onderzoek dat Canon een tijdje terug heeft gedaan wijst uit dat ongeveer 18 procent van de consumenten wel eens een vervalst product heeft gekocht zonder hiervan op de hoogte te zijn. Canon vindt dit een kwalijke zaak en doet er dan ook alles aan om het te voorkomen. Het gebruik van vervalste producten is namelijk niet zonder risico’s.

Hoe kun je een nepproduct herkennen?

Op de Japanse supportpagina van Canon staat dat de Canon EF 50mm f/1.8 II, het ‘Nifty Fifty’ objectief, een van de meest nagemaakte producten is. Het bedrijf merkt dat er een groot aantal van deze namaakobjectieven naar de reparatieservice worden gebracht. Je kunt deze nep-objectieven gelukkig makkelijk herkennen. Wanneer je het objectief aan de kant van de vatting bekijkt, zie je staan: CANON INC. Made in Malaysia. Op een echt objectief zit er ruimte tussen CANON en INC., een neppe heeft dat niet.


Verpakking

Op deze speciale webpagina van Canon staat dat je ook gemakkelijk aan de verpakking kunt zien of een product echt of namaak is. Op alle verpakkingen van Canon-producten zit namelijk een hologram-sticker. Deze stickers worden natuurlijk ook nagemaakt door de fabrikanten van nepproducten, maar je kunt ze wel onderscheiden.

Yongnuo Canon objectieven 

Er zijn ook bedrijven die producten maken die wel erg veel op Canon-artikelen lijken, maar er dan wel hun eigen naam op zetten. Yongnuo is zo'n bedrijf. Onlangs brachten ze bijvoorbeeld hun eigen versie van de EF 85mm f/1.8 USM uit die ze de YN 85mm  f/1.8 noemden.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne