Help mee aan het grootste familiealbum van Nederland

sanne 2254
Het Grootste Familiealbum van Nederland maken, dat is het doel dat Fotoweek met de vandaag gelanceerde campagne heeft. Iedereen kan een recente familiportret delen in een online album dat uiteindelijk in fysieke vorm door het Nationaal Archief zal worden opgenomen.

Een tijdsbeeld van de Nederlandse familie anno 2013 dat via social media tot stand komt moet een completer tijdsbeeld dan ooit tevoren opleveren. Fotoweek en Hema slaan de handen ineen om deze klus te klaren en roepen iedereen op om mee te doen.Vanaf 18 juli kun je je eigen familieportret uploaden op de website van Het Grootste Familiealbum van Nederland. Een selectie uit het album wordt vanaf 16 oktober digitaal geëxposeerd in het nieuwe publiekscentrum van het Nationaal Archief.

familiealbum

Prijzen

Behalve dat je het tijdsbeeld van 2013 tot in de eeuwigheid helpt vast te leggen, kun je ook prijzen winnen met je deelname. Een jury, bestaande uit Sacha de Boer (fotograaf), Humberto Tan (bedreven hobbyfotograaf), Ilvy Njiokiktjien (Fotograaf des Vaderlands) en duo juryleden Hans Rooseboom (curator Rijksmuseum) en Elwin Hendrikse selecteren hun favoriete familieportret (tot 12 september) De vier genomineerden winnen een Canon Powershot S110.

Van 12 tot en met 29 september kan het publiek bovendien online stemmen voor de uiteindelijke winnaar die een familieshoot wint door Ilvy Njiokiktjien. Alle deelnemers krijgen tot slot twintig procent korting op een eigen familiealbum bij Hema.

Over Fotoweek

De campagne is niet toevallig gekozen, van vrijdag 20 t/m zondag 29 september 2013 is het Fotoweek. Tien dagen lang staat heel Nederland in het teken van fotografie en valt er van alles te beleven voor iedereen die van foto’s en fotograferen houdt. Samen met fotografen (professionals en amateurs), fotoclubs, musea, fotowinkels, bibliotheken en boekhandels worden activiteiten in het hele land georganiseerd. Het thema van Fotoweek 2013 is ‘Kijk! Mijn Familie’. Bekijk een overzicht van alle activiteiten op www.defotoweek.nl.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Anonymous

De site is sinds vandaag niet meer bereikbaar.