No Seconds

Heftig: laatste maal van ter dood veroordeelden

Fokelien Broekstra 720
Als je de doodstraf hebt gekregen heb je nog een belangrijke vraag die je moet beantwoorden: Wat wil je eten als laatste maaltijd. Bij fotograaf Henry Hargreaves maalde de vraag ook door zijn hoofd. Hij maakte een fotoserie met de laatste maaltijd van een aantal ter dood veroordeelden.

Laatste maaltijd

De laatste maaltijd is voor Amerikaanse ter dood veroordeelden het laatste menselijke dat ze nog meekrijgen. Ze mogen zelf bepalen wat ze gaan eten. Is dat een lekkere dikke pizza of kiezen ze toch voor een boterham met beleg? De fotoserie gaf Henry Hargreaves de kans om zich even in deze mensen te kunnen verplaatsen.

Misdrijven

De ter dood veroordeelden hebben aardig wat op hun kerfstok staan, maar toch is het een raar idee als je naar de foto’s kijkt. Je ziet maaltijden op de foto van gedetineerden die voor het laatst een lekkere maaltijd nuttigen. De fotoreportage draagt de toepasselijke naam: No Seconds. 

Timeline

De hele serie is verwerkt in een timeline. Hierin staat wat de gevangene wilde eten en wanneer hij dit genuttigd heeft. Dit maakt het verhaal nog net even wat definitiever.

Wij zijn benieuwd wat jullie van de fotoserie vinden? Voor meer werk van Henry Hargreaves kun je terecht op zijn website.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien