Heb jij weleens een blunder gemaakt?

Heb jij weleens een blunder gemaakt?

Fokelien Broekstra 940
Blunder van de dag, je SD-kaart vergeten, batterij thuis laten liggen terwijl je op vakantie gaat, of je camera in de trein laten liggen. Iedereen heeft weleens iets meegemaakt tijdens het fotograferen wat hij of zij liever snel vergeet.

Blunder 

Een docent die vol overgave uitleg staat te geven over hoe je camera werkt. Bij een iets te enthousiaste beweging schiet de camera uit zijn handen tegen de grond. Een blunder wat een hele klas heeft gezien. Je maakt het als fotograaf liever niet mee, in zijn geval was de camera kapot en een klas vol fotografiestudenten lachte hem uit. Maar het positieve was dan weer dat hij zijn leerlingen kon leren om altijd de camerariem om je nek te doen. Als fotograaf maak je het liever niet mee en als het gebeurd vergeet je het graag snel. Een SD-kaartje vergeten, een camera of statief in de trein laten liggen of gewoon domweg je batterij thuis in de lader laten zitten. Het zijn dingen die je liever niet meemaakt, maar wat de beste eens overkomt.

Jouw blunder

Wij zijn benieuwd naar jullie blunders. Is jou weleens iets super gênants overkomen? Deel jouw verhaal dan onder dit bericht. Van elkaars blunders kunnen we leren en wie weet voorkom jij er een blunder bij een ander mee. 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien

afbeelding van Hermen van Laar

Mijn blunder van de eeuw: Ik ben meerdere malen met de camera in de auto naar Duitsland gereden... Twee uur rijden... Dat deed ik voor maar 1 reden... In het Anholter Schweiz Wildpark zat de mandarijneend. Een prachtige, in mijn ogen, mooiste eend van de wereld... Zo fotogeniek... Dat had ik er graag voor over!

Een dag na mijn vijfde bezoekje aan Duitsland, loop ik op een kinderboederij in mijn woonplaats Hengelo. Ik maak een foto van de carolina eend. Ook een prachtig gekleurde eend. Een man achter mij zegt: Mooi hè? Ik zeg: Jazeker! Maar niet zo mooi als deze! En ik laat hem een foto van de mandarijneend zien die ik op mijn telefoon had staan. Ja die is zeker mooi zegt hij... Die bedoel je toch? Wijzend naar rechts....
Ik draai me om en ja hoor... Daar zwom de mandarijneend... Die hebben ze hier al 5 jaar zei hij nog...
Ik heb hem maar niet gezegd dat ik al jaren naar Duitsland reed voor deze eend, terwijl hij dus maar 1 km van mijn huis verwijderd was...

afbeelding van Fokelien Broekstra

Geweldig verhaal! Leuk dat je het met ons hebt gedeeld! Soms is de natuur dichterbij dan je denkt ;)