Hasselblad Stellar II compactcamera

Jooshua Franssen 1740
Hasselblad staat wereldwijd bekend als merk met de meest verfijnde camera’s en lenzen, maar het is vooral bekend van de middenformaatcamera's. De camera's en lenzen van de Zweedse fabrikant zijn ongekend in kwaliteit, prestaties, maar ook in prijs. Toch vinden we Hasselblad ook op de compactcamera markt. Het bedrijf heeft een opvolger van de Stellar uitgebracht: de Hasselblad Stellar II.

Het is niet de eerste compactcamera die Hasselblad uitbrengt op de consumentenmarkt. Vorig jaar bracht het Zwitsers bedrijf de Hasselblad Stellar op de markt. Een compactcamera met de looks, feel en kenmerken die een Hasselblad, een Hasselblad maken. Toch was het een beetje vreemd, want onder de motorkap bleek dat de Hasselblad Stellar eigenlijk gewoon een Sony RX100 was, maar dan vier keer zo duur.

Hasselblad Stellar II
De Hasselblad Stellar II: een Sony RX 100 Mark II in een Hasselblad uitvoering

Stellar II

Hasselblad heeft kennelijk markt gevonden voor de Stellar-serie en komt met de opvolger van de eerste Stellar: de Hasselblad Stellar II. Betekent dit dat de Stellar II nu wel een camera van eigen maak is? Niets is minder waar. Hasselblad heeft als basis voor de Stellar II gekozen voor de Sony RX100 Mark II en heeft een Italiaans design center de camera een nieuw jasje laten geven. Hasselblad heeft bij de Stellar II dezelfde high-end afwerking, kleurkeuze en materialen aangehouden als voor de originele Stellar. Maar het bedrijf heeft een naam hoog te houden. Niet geheel onverwacht is er dus ook een bijbehorende prijskaart voor de nieuwe camera: voor de Hasselblad Stellar II moet je maar liefst 2395 dollar betalen. 

Volgens Hasselblad gaat het dan ook niet om de prijs, maar om de kwaliteit. De camera heeft een eigen mini-site gekregen en zelfs een duidelijk motto: 'Crafted for the connoisseur' oftewel: 'Gemaakt voor de kenner'.

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua

afbeelding van Anonymous

Dat dit toestelletje nog niet in "Kak-bruin" te koop is!