Harde wind langs de kust fotograferen

Harde wind langs de kust fotograferen

Fokelien Broekstra 602
Af en toe komt het voor dat er een harde wind opsteekt langs de kust. Als de wind vanuit het westen het land in wordt geblazen kunnen er spectaculair hoge golven zichtbaar worden langs de kust. Wij geven je een aantal tips om het waterspektakel op een veilige manier te fotograferen.

Observeer eerst

Wij raden je aan om eerst de zee eens rustig te observeren, waar klappen de golven stuk? Waar komt het water op de kant en waar kan ik dus het beste veilig gaan staan? Het zijn allerlei dingen om goed over na te denken. Let hierbij niet alleen op de zee maar ook de manier waarop de wind waait. Zijn het rukwinden? Of is het een constante wind? Door hier rekening mee te houden weet je hoe gevaarlijk het is om dicht bij het water te staan.

Camera erbij

Dan komt het moment dat je de camera erbij gaat pakken. Zorg ervoor dat je bij harde wind de juiste lens in huis of in de auto op je body hebt gedraaid. Anders loop je een grote kans dat er vuil tussen je body en de lens komt door de harde wind. Zorg dat je camera uit de wind hangt in de luwte van je lichaam als je geen foto aan het maken bent. Hiermee voorkom je dat er per ongeluk toch water op je lens komt of dat er iets tegenaan vliegt.

Warm aankleden

Natuurlijk is het ook belangrijk om jezelf warm aan te kleden. Een koude wind komt overal doorheen. Zorg er daarom voor dat je een paar extra lagen aantrekt en voor de zekerheid een setje droge kleren meeneemt, mocht je dan toch een lading water over je heen krijgen, dan kun je jezelf in ieder geval in droge kleding hijsen.Foto's door Fokelien Broekstra
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien