Handige tips voor betere iPhonefoto’s

Handige tips voor betere iPhonefoto’s

Senta Bemelman 352
Fotografeer jij graag met je iPhone? Leer hoe je jouw smartphonefoto’s nog mooier maakt met deze handige tips!

Voor goede foto’s heb je niet altijd je spiegelreflexcamera nodig. Soms ben je onderweg en zie je een mooi onderwerp voor een foto. Gelukkig zijn de meeste smartphones, zoals de iPhone, uitgerust met een aardige camera.

Apps

Naast de camera zelf zijn ook applicaties belangrijk. Je hebt veel apps voor de nabewerking zoals Snapseed en VSCO. Bekijk hier meer handige apps om jouw foto’s mee te bewerken.

Afstand

Gebruik liever niet de zoom-functie van je iPhonecamera. Loop liever meer naar het onderwerp toe, omdat je met inzoomen vaak pixelachtige beelden krijgt. Dit komt doordat je lens maar beperkte mogelijkheden heeft in tegenstelling tot een verwisselbare lens op je spiegelreflex. Door niet in te zoomen met je smartphone behoud je de kwaliteit van je foto.

Twee handen

Je kiekt misschien makkelijk met een hand foto’s als je je iPhone gebruikt. Maar fotografeer liever met twee handen. Hierdoor heb je een betere stabiliteit en verklein je de kans op bewegingsonscherpte. Fotografeer ook niet terwijl je loopt, maar neem de tijd om een goede compositie te kiezen en om je beeld scherp te stellen.

Meer tips

Bekijk hieronder nog meer handige tips voor goede iPhonefoto’s!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta