Handige plugin voor Lightroom

Handige plugin voor Lightroom

Aäron Nasarany 673
Het bewerken van de foto’s gebeurt over het algemeen in Adobe Lightroom of in Adobe Photoshop. Vervolgens kunnen we de foto’s delen op verschillende platformen zoals Facebook of Instagram. Met deze plugin kun je je foto’s delen vanuit Lightroom op Instagram.

Fotografeer in RAW-formaat

Om even terug te gaan naar de basis is het aanbevolen om in het bestandsformaat RAW te fotograferen. Als je in RAW fotografeert, dan heb je de volledige controle over de bewerkingsmogelijkheden zoals contrast, schaduwen, kleurgebruik en eventueel de lensvervorming uitschakelen. In JPEG zitten die gegevens ingebakken in het bestand, waardoor het geen nut heeft om foto’s in JPEG te bewerken in Adobe Lightroom.

Plugin

Instagram is een geschikt platform voor fotografen om hun werk te delen met een miljoenenpubliek. Via gerelateerde hashtags duiken zij eerder op bij zoekresultaten dan foto’s met geen titel. Het is soms wel een gedoe om een bewerkte foto vanaf je computer op Instagram te krijgen. Gelukkig bestaat er een plugin die ervoor zorgt dat je foto’s direct kunt publiceren op Instagram vanuit Adobe Lightroom. In de video hieronder maak je kennis met de LR/Instagram Plugin.

 

 

De plugin kun je hier downloaden. Houd er wel rekening mee dat de plugin is gemaakt door een externe partij. Adobe en Instagram zijn niet aansprakelijk en kunnen niet worden benaderd voor support.

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron