Handige hulpmiddelen voor foodphotography

Handige hulpmiddelen voor foodphotography

Aäron Nasarany 270
Mocht je binnenkort overheerlijke toetjes of kleine voorgerechtjes fotograferen, lees dan verder. In dit artikel behandelen we aantal tips om foto’s te maken waardoor je maag binnen enkele seconden gaat knorren!

Foodphotography

Liefhebbers van lekker eten en een passie voor fotografie zijn er dol op: hun eten fotograferen voordat ze beginnen te smullen. Net als bij elk ander fotografiegenre speelt belichting ook bij foodphotography een grote rol. Het gerecht moet er natuurlijk overheerlijk uitzien. Met aantal handige hulpmiddelen kom je al een heel eind om een mooie, smakelijke foto te kunnen maken.

Pincet

Een pincet kan handig zijn om bijvoorbeeld kruimels van het bord te verwijderen. Je kunt de kruimels natuurlijk ook verwijderen tijdens de nabewerking door gebruik te maken van de Spot Healing Brush in Photoshop, maar dit kost veel meer werk en de kans dat het niet precies genoeg gebeurt is erg groot. Als je een pincet bij je hebt, kun je makkelijk kruimeltjes verwijderen en een goede foto maken. 

Desinfecterende handgel

Of je nou een vettige hamburger of een smoothie in een glas fotografeert, je handen worden altijd vies waardoor de camera uiteindelijk ook een grote smeerboel wordt. Gebruik daarom desinfecterende handgel voordat jij je camera aanraakt. Hiermee voorkom je dat je camera vettig wordt. Veeg de overtollige gel weg met een papieren zakdoekje. 

Gebruik een spray flacon gevuld met water

Bij foodphotography staat versheid centraal. Supermarktketens en snelwegrestaurants maken er al gebruik van om in hun reclames de ingrediënten te besprenkelen met water. Denk maar aan de reclame van de McDonalds waar ijsbergsla en de tomaat zijn besprenkeld met water. Zo lijken de groenten nog verser. 

Welke accessoires heb jij bij je als je een foodfoto gaat maken? 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron