Handige fotoaccesoires voorje smartphone

Handige fotoaccessoires voor je smartphone

Redactie 628
Net als voor je ‘gewone’ camera zijn er ook voor smartphones tal van accessoires beschikbaar die het fotograferen leuker of makkelijker maken. Van statiefjes tot opzetlenzen en complete cameramodules.

Joby Griptight Gorrilapod Stand

De Joby Griptight Gorillapod Stand is geschikt als je op zoek bent naar een klein statiefje dat makkelijk te vervoeren is. Wil je meer flexibiliteit, dan is deze combinatie van de GripTight en de Gorillapod Stand ideaal. Met de lange poten kun je het statief op alle mogelijke manieren neerzetten of ergens aan bevestigen, handig voor het fotograferen vanuit creatieve hoeken!

Walimex super fisheye lens

De lens van je smartphone kun je niet verwisselen. Wel kun je opzetlensjes kopen die je op de camera van je telefoon zet. Bijvoorbeeld deze Walimex Super Fisheye, waarmee je een enorme beeldhoek krijgt met de kenmerkende fisheye-vervorming. Voor een paar tientjes haal je een leuk effect in huis dat je niet met apps kunt nabootsen. Je bevestigt de lens op de lens van je smartphone met de bijgeleverde magneetbevestiging.

Sony Cybershot Qx10

Op het eerste gezicht lijkt de Sony QX10 een lens die je op de camera van je smartphone klikt, maar dat is niet het geval. De QX10 is in feite een complete compactcamera met een eigen 18 megapixelsensor en 10x optische zoom (25-250mm), maar dan zonder scherm. Je kunt je smartphone (Android en iOS) draadloos verbinden met de QX10 en de cameramodule vervolgens via het scherm bedienen. Met een houder klik je de module op je smartphone, maar dat hoeft niet! Je kunt de QX10 ook ergens neerzetten, of op een statief zetten en deze van afstand met je telefoon bedienen.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie