Handige extensie om jouw auteursrechten te beschermen!

Handige extensie om jouw auteursrechten te beschermen!

Aäron Nasarany 1504
Met de moderne technologieën is een probleem vaak opgelost met 1 druk op de knop. In dit artikel laten we je een video zien over een extensie die je kan helpen om jouw auteursrechten te beschermen!

Auteursrecht

Het is een onaangename verrassing als je op het internet jouw foto tegenkomt waar je enorm veel tijd en moeite in hebt gestoken, zonder dat jouw toestemming is gevraagd. Of dat zonder jouw toestemming een foto is afgedrukt in een internationaal magazine met duizenden oplages. Ronduit een doemscenario. Auteursrecht staat in Artikel 1 van de Auteurswet van 1912 dat luidt als volgt:

‘’Het auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld’’

Het is een belangrijke wet die creatieve beroepsoefenaars beschermt. Maar hoe frustrerend zou het zijn, ook al staat het duidelijk beschreven in de wet, dat jouw foto, of misschien wel foto’s, zonder toestemming gebruikt  worden ? Helaas gebeuren zulke dingen nog elke dag.

Phototracker Lite

In de video hieronder wordt er een plugin gepresenteerd die helpt om jouw foto’s te zoeken op het internet. De plugin kan worden geïnstalleerd op verschillende browsers zoals Chrome en Opera en laat vervolgens zien op welke sites jouw foto’s worden getoond. Zie je bijvoorbeeld een foto die door jou is gemaakt, klik dan op de rechtermuisknop en vervolgens 'Look up this pic'.

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron