Handig: gratis fotobewerkingsprogramma’s

Handig: gratis fotobewerkingsprogramma’s

Senta Bemelman 2109
Photoshop is een grote jongen in de wereld van fotobewerking. Maar er zijn ook alternatieven waar je gratis gebruik van kunt maken. Handig als je niet diep in de buidel wilt tasten voor een goed bewerkprogramma.

Het kan lastig zijn om een goed fotobewerkingsprogramma te vinden. Deze zijn vaak duur of erg ingewikkeld. Hieronder staan drie alternatieve opties waar je gemakkelijk mee aan de slag gaat.

Gimp


Foto© Gimp

Met de GNU Image Manipulation Program (Gimp) pas je naast kleur, contrast en de belichting ook de scherpte van je foto’s aan of tover jij je foto om tot olieverfschilderij. Bij dit programma heb je een groot aanbod aan effecten, keuze genoeg dus.

Paint.net

Paint.net is wat minder geavanceerd dan Gimp. Met Paint.net pas je de grootte van je foto’s aan en is werken in lagen ook mogelijk. Naast de basisbewerkingsmogelijkheden heb je ook enkele effecten tot je beschikking. 

PhotoscapeFoto © Photoscape

Het programma Photoscape werkt snel en is een combinatie van Gimp en Paint.net. Naast de reguliere bewerkingsmogelijkheden heb je ook keuze uit verschillende effecten. Daarnaast kun je foto’s interessant maken door teksballonnen toe te voegen of makkelijk een GIF-bestand in elkaar zetten.

Meer alternatieve fotobewerkingsprogramma’s kun je vinden op Digital Camera World.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta