Handig Boek: 'Mensen fotograferen' van Robert Hicks

charlottelipic 3051
'Mensen fotograferen' van Robert Hicks is een boek wat zowel voor de professionele als beginnende fotograaf een bron van kennis en inspiratie kan vormen. De nadruk ligt op het gebruik van lichtbronnen. Zowat elke mogelijke lichtopzet wordt behandeld en uitgelegd.

Naast elke foto wordt met een driedemensionale animatie de opzet van de set weergeven. In deze tekeningen is te zien welke lichtbron er is gebruikt maar ook waar deze geplaatst zijn en of er bounces (indirecte flitsers) zijn gebruikt. Vervolgens wordt het effect hiervan besproken en gaat het boek in op details in de foto's die dit oplevert.

Het fotoboek behandeld drie categorieën: portret-, mode- en glamourfotografie. Vooraan is een woordenlijst geplaatst met een uitleg van alle mogelijke begrippen die bij het onderwerp 'licht' aan bod kunnen komen. Afbeeldingen naast sommige apparatuurtermen maakt de begrippenlijst erg overzichtelijk en begrijpelijk voor iedereen.

Algemene regels en opvattingen over lichtgebruik worden per situatie behandeld. Ook worden voorbeelden gegeven van hoe het breken met deze regels een positief resultaat kan opleveren.

Bij elke foto wordt in een nevenstaande tekst de keuze van de fotograaf uitgelegd. Hoewel er in deze uitleg soms vanzelfsprekende elementen zitten, is dit over het algemeen erg interessant en leerzaam. De kijker krijgt op deze manier een kans om een kijkje te nemen in de gedachtewereld van de beroemdste fotografen ter wereld.

Aanrader

Naast het feit dat er ontzettend veel van dit boek te leren valt, staan er ook mooie en soms bijzonder artistieke foto's in. Een aanrader dus voor zowel de leergierige fotograaf als de plaatjeskijker met een oog voor detail.

'Mensen fotograferen' telt 256 bladzijden en kost 14,95 euro.

[block] [title]Mensen Fotograferen - Robert Hicks[/title] [list] [item]256 pagina's[/item] [item]Uitgeverij: Libero[/item] [item]Prijs: €14,95[/item] [list] [/block]
Boekrecensie
Mensen Fotograferen