Halloween: begraafplaatsen fotograferen

Halloween: begraafplaatsen fotograferen

Senta Bemelman 970
Met Halloween is het gaaf om een enge fotoshoot te doen op een begraafplaats. Een klassieke fotoreeks of een fotoshoot volledig in Halloween sfeer, de keuze is aan jou!

In horrorfilms is de begraafplaats een geliefde locatie. Het is een plaats waar de doden rusten en je over het algemeen liever niet alleen in de nacht bent. Maar voor een fotoserie kan een begraafplaats interessant beeld opleveren. De ornamenten, grafteksten en beeldjes vertellen een verhaal dat jij mooi kan vangen met je camera.

Keuze

Je kan een begraafplaats op diverse manieren fotograferen. Allereerst kun je voor de rustige aanpak gaan. Een klassieke fotoreeks van grafsteenteksten, mooie composities en andere opvallende zaken. Je tweede optie is om het Halloween-effect toe te voegen. Gebruik een verkleed model en voeg spanning toe op je foto. Dit kan door de poses, de positie van je model en de belichting die je kiest. Zo kan een fakkel als lichtbron een dramatisch effect creëeren!

Kijken

Observeren is belangrijk. Veel grafstenen lijken op elkaar, waardoor het nog belangrijker wordt om de teksten, vorm, of andere visuele afwijkingen te vinden. Let op details en wissel totaalshots met close-ups af. Let op interessante vormen en kleuren en fotografeer wat jou opvalt!  

Bekijk meer tips van Ben Boswell op Minute Film.

   

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta

afbeelding van ferryalblas_84223

Een paar weken geleden ben ik op de Cimetière du Père-Lachaise bergraafplaats in Parijs geweest, dat is ook een heel bijzondere begraafplaats waar ik een paar indrukwekkende foto's heb genomen.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Hallo Ferry, 
Wat leuk! Je kunt de foto met ons delen in de Lezersgallery! Wij zijn erg benieuwd!