Haal foto’s van je camera met een USB-kabel

Haal foto’s van je camera met een USB-kabel

Fokelien Broekstra 488
Continue je geheugenkaart uit je camera halen om hem vervolgens in je computer te steken om bij je foto’s te kunnen. Het is een voor de hand liggende werkwijze voor veel fotografen. Maar wist jij dat je hier ook gewoon een USB-kabel kan gebruiken?

Slijtage

Hoe vaker jij je geheugenkaart over of langs een voorwerp schaaft, hoe eerder er slijtage op gaat treden. Hierdoor kunnen er op ten duur kleine onderdelen van je geheugenkaart vallen, dit kan als gevolg hebben dat de geheugenkaart niet meer na behoren werkt. 

USB-kabel

Iedere camera heeft een uitgang om de camera met een computer te kunnen verbinden. Bij de meeste camera’s wordt dit kabeltje meegeleverd in de doos, bij aanschaf van een nieuwe body. Dit kabeltje kun je niet alleen gebruiken voor het leeghalen van je geheugenkaart, je kunt er ook de firmware-updates van je body mee doen.

Voordelen gebruik kabel

De voordelen van het gebruik van het USB-kabeltje is dat de geheugenkaart een stuk minder snel last krijgt van slijtage. Daarnaast ben je sneller weer op weg en vergeet je nooit meer je geheugenkaart terug te stoppen in je camera. Een nadeel is dat je goed moet controleren of het rubbertje of klepje weer goed is afgesloten. Er is niks vervelender dan dat dit beschadigd omdat het klepje niet goed dicht zit. 

Op welke manier leeg jij je geheugenkaart?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien