Gulp - de grootste stop-motionfilm

sanne 1285
Met een Nokia N8 kun je meer dan bellen, dat maakt dit filmpje wel duidelijk. Volgens de makers van ‘Gulp’ is dit het grootste stop-motionfilmpje van de wereld. Gelukkig maakten ze ook een making of waarin duidelijk wordt hoe ze de film hebben gemaakt.

Een stop-motionfilm is een film waarin heel veel stilstaande beelden (foto’s) achter elkaar worden gezet zodat het lijkt alsof de beelden bewegen. ‘Gulp’ is zo’n filmpje, en wel de grootste ter wereld volgens de makers. Voor de video werden vijf dagen lang foto’s gemaakt met de 12-megapixel Nokia N8 cameratelefoon. Dat gebeurde niet zomaar op straat, maar vanaf een hoogwerker die op veertig meter hoogte in de lucht hing.

Een indrukwekkend filmpje en de manier waarop de video tot stand kwam is misschien wel even indrukwekkend. Laat je dus inspireren door het resultaat én de making of.


afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne