Grappige Photoshop-fails (video)

Grappige Photoshop-fails (video)

Senta Bemelman 797
In Photoshop kun je foto’s verbeteren. Maar wanneer je niet helemaal weet hoe je omgaat met de gereedschappen, kan dit tot hilarische eindresultaten leiden. Bekijk enkele hilarische voorbeelden waarbij het net verkeerd ging in de nabewerking.

Wanneer je begint met Photoshop wil je misschien het liefste alle tools gebruiken en ieder onderdeel aanpakken in je foto. Begin echter stap-voor-stap met het begrijpen van de tools die je kunt gebruiken bij de nabewerking. Gebruik ook de voorbeelden uit de onderstaande video om te leren wat je niet moet doen in Photoshop.

Deze video is  in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Vervormen

Vervorm het lichaam van het model dat je fotografeert liever niet. Je kunt daardoor rare zaken krijgen als een ander deel niet lukt. Als je bijvoorbeeld het middel dunner maakt, maar de rok niet mee kunt nemen doordat het model haar arm ertegen houdt, is het beter om dit niet te doen. Wees altijd voorzichtig met het aanpassen van lichaamsdelen omdat het er al snel vreemd uit ziet.

Samenvoegen

Fotomanipulatie kan goed uitpakken als het goed wordt gedaan. Laat elementen naadloos in elkaar overlopen en zorg ervoor dat de belichting en kleurtonen overeenkomen als je twee elementen binnen een frame samenbrengt.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta