Grappig: Genees je fotografie koopziekte

Grappig: Genees je fotografie koopziekte (video)

Senta Bemelman 505
Kun jij het niet weerstaan om nieuwe fotografie-accessoires te kopen? Je bent niet de enige! In een grappige commercial wordt het medicijn tegen fotografie koopziekte gepresenteerd.

Vooral als beginnend fotograaf kun je nog wel eens denken dat dure fotografie-accessoires nodig zijn om een betere fotograaf te worden. Dit is niet het geval. Tot op een zekere hoogte is je apparatuur belangrijk als fotograaf. Een lichtgevoelige lens heeft bijvoorbeeld een groter diafragmabereik, wat je meer mogelijkheden geeft als fotograaf. Maar dit betekent niet dat je enkel slechte foto’s met een kitlens schiet.

Medicijn

In de onderstaande video wordt op een hilarische manier omgegaan met de bekende fotografie koopdrang. Je ziet hoe een fotograaf kampt met het zogeheten ‘Gear Aquisition Syndrome,’ ook wel  'GAS' genoemd. Deze koopziekte heeft invloed op het leven van de fotograaf en zorgt bijvoorbeeld voor spierpijn door een overvolle cameratas. De video is over de top, maar wel erg plezierig om naar te kijken.

Deze video is  in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta