Gouden uur nabootsen met een lichtbron

Gouden uur nabootsen met een lichtbron

Senta Bemelman 600
Tijdens het gouden uur is de belichting zacht en warm doordat de zon onder gaat. Hierdoor krijg je een mooie belichting om bijvoorbeeld portretten of landschapsfoto’s te schieten. Maar je kan het gouden uur ook zonder zon in je foto verwerken. Kijk snel hoe!

De periode wanneer de zon onder gaat wordt ook wel het gouden uur genoemd. De lucht krijgt op dit moment vaak warme tonen, wat erg flatteus is voor je foto. Maar ook zonder zonlicht kun je het gouden uur in je foto verwerken. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een lichtbron. Laat een assistent op afstand de lamp richting je model of onderwerp schijnen. Hierdoor lijkt het alsof de ondergaande zon aanwezig is in je foto.

Bekijk in de onderstaande video precies hoe je hiermee werkt als fotograaf. Ben je op zoek naar meer inspirerende videotutorials? Neem een kijkje op het YouTube-kanaal van SLR Lounge | Photography Tutorials voor meer inspiratie!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta