Google geeft Picasa 3.9 update: nieuwe functies

jesse kraal 1550
Google is veel meer dan alleen een zoekmachine, zo maken ze al jaren het gratis fotobeheer- en bewerkprogramma Picasa. Versie 3.9 krijgt een update met een aantal nieuwe functies. Zo kun je foto's bijvoorbeeld direct delen op Google+ en worden raw-bestanden van nieuwe camera's ondersteund.

Verwacht geen schokkende veranderingen, het programma behoudt de versie-aanduiding 3.9 (voor het eerst geïntroduceerd in december 2011) wat er op wijst dat de veranderingen klein zijn. Zo is bijvoorbeeld de integratie met Google's sociale netwerk, Google+, verbeterd. Je kunt je foto's nu direct delen met je kringen op het netwerk. De tags die je in picasa kunt toevoegen, kun je eveneens laten weergeven op Google+.

Picasa ondersteunt raw-bestanden van verschillende camera's en heeft de ondersteuning in de nieuwste versie naar eigen zeggen uitgebreid. Welke camera's echter precies worden ondersteund blijft onduidelijk, Google toont deze informatie niet op de website. De functie 'Edit in Creative Kit' is verdwenen. Creative Kit was de opvolger van Picnik maar lijkt nu ook het veld te moeten ruimen. Onduidelijk is wat er voor in de plaats komt, wellicht brengt versie 4.0 meer duidelijkheid.

Google Picasa 3.9 build 137.69 voor Windows 
Google Picasa 3.9.137.119 voor OS X

afbeelding van jesse kraal
Door: Jesse Kraal

Jesse Kraal | Redacteur

Jesse (26) is naast zijn werk als redacteur bij DIGIFOTO ook zelfstandig fotograaf. Je kunt rustig stellen dat fotografie, zowel digitaal als analoog, zijn passie is.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Bekijk alle artikelen van Jesse