Glimmende benen of witte verf?

Glimmende benen of witte verf?

Nadja Geskus 1010
Onlangs ging er weer een nieuwe bizarre foto viral. De foto waarop twee benen te zien zijn kun je namelijk op twee manieren zien. Zijn de benen heel erg glimmend? Óf is er gewoon witte verf op de benen gesmeerd?

Optisch bedrog

Een tijdje terug ging er ook een beeld viral over internet van een jurk. Hierbij was de mening van mensen verdeeld. Sommige zagen namelijk een foto van een zwart met paarse jurk, terwijl anderen toch echt een wit met gouden jurk zagen. Nu is er weer een nieuwe foto die viral gaat die #TheLegs wordt genoemd.

Discussie

Nadat Twitter-gebruiker @kingkayden de foto herplaatste met de tekst ‘Zijn deze benen glanzend en olieachtig of zijn het benen met witte verf erop?’ begon de discussie online. De foto werd geliked, gerepost en ging binnen korte tijd viral. 

Hoewel sommige toch echt eerst glanzende benen zagen, zijn anderen juist heel duidelijk over de witte verf. ‘Hoe kun je iets anders zien?’ Volgens fotograaf David Hobby is het een briljante illusie. Schijnbaar gebruikte fotografen deze truc al tijden bij het fotograferen van auto’s, om ze extra glanzend te laten lijken.

Witte verf

Maar wat is het nou echt? Daar is eigenlijk geen twijfel over mogelijk. De foto werd oorspronkelijk op Instagram gedeeld door @leonardhoespams met de titel ‘Ik hou van het gevoel van verf op mijn huid’. Het is dus écht witte verf!

Glimmende benen of witte verf?

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja