GGS Fotospeed T Review

GGS Fotospeed T Review

MaartenJacobi 943
Als je lang op stap gaat met een camera wil je hem niet de hele dag in je handen houden. Natuurlijk heb je tassen om de camera in op te bergen, maar hierdoor heb je niet altijd je camera paraat om net dat ene moment op tijd vast te leggen. GGS biedt oplossing met de Fotospeed T-serie, deze verstelbare draagriem zorgt ervoor dat je de camera altijd bij de hand hebt, zonder dat hij in de weg zit.

Het eerste wat opvalt aan de Fotospeed T-serie draagriem is het brede gevulde schoudergedeelte, dat comfortabel is en veel weg heeft van een riem aan een dure schoudertas. De riem snijdt geen moment, wat erg belangrijk is voor de langere wandeltochten of evenementen.

Naast de standaardversie, die bedoeld is voor een systeem- of compactcamera (T2) is er bovendien een vrouwenversie (T3) verkrijgbaar, die beter is afgestemd op het vrouwelijk lichaam.

Quick Lock

De camerariem loopt schuin over je lichaam en is met een riem onder je oksel bevestigd. Dit zorgt ervoor dat de camera stil hangt wanneer je loopt en geen foto's maakt. Je sluit de riem gemakkelijk aan via de cameraschroef, die onder de camera wordt gedraaid.

Via een quick lock-systeem kun je de camera helemaal vastzetten en bungelt hij geen moment. Mocht je snel een foto willen maken, dan haal je hem uit de quick lock-stand en past de lengte van de riem zich automatisch aan. Dit zorgt voor de nodige bewegingsvrijheid op de juiste momenten.

Conclusie

De algehele kwaliteit van de riem is uitstekend en levert veel comfort tijdens het dragen van de camera. Deze is op drie punten goed vastgezet en voelt te allen tijde veilig. Het is dan ook de combinatie van duurzaam materiaal (nylon), comfort en veiligheid, die ervoor zorgt dat deze camerariem heel wat avonturen meegaat.

afbeelding van MaartenJacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten