Gevaarlijk: Drone veroorzaakt val bij wielerwedstrijd

Gevaarlijk: Drone veroorzaakt val bij wielerwedstrijd

Senta Bemelman 867
Drones en sport kunnen een gevaarlijke combinatie zijn. Je ziet regelmatig dat het verkeerd afloopt zoals bij deze wielerwedstrijd waarbij een gevallen drone een ongeluk veroorzaakt.

Filmen of fotograferen met een drone levert gave beelden op vanuit een uniek perspectief. Maar wees altijd voorzichtig wanneer je met het vliegend apparaat op pad gaat. Dit kan namelijk gevaarlijke situaties opleveren wanneer je niet alert bent. 

Wielrenwedstrijd

In de onderstaande video van een wielerwedstrijd in Sacremento (Amerika) komt het gevaar van het gebruik van drones in de sportwereld duidelijk naar voren. Het ongeluk werd vastgelegd met hoofdcamera van een  andere deelnemer Kaito C. Je ziet hoe een drone net voor een wielrenner neerstort en hoe hij meters verder ineens over de kop vliegt.

Gevaarlijk

Het gebruik van drones kan gevaarlijk zijn wanneer je op verboden plaatsen vliegt of je te dicht bij personen in de buurt komt. Wees bewust van waar je als drone-eigenaar mag vliegen. Lees hier met welke regels je als recreatief dronegebruiker mee te maken krijgt.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta