Gespot op Potokina: de nieuwste persoonlijke fotoproducten

sanne 1447
Tussen alle camera’s, objectieven, fototassen en andere apparatuur is er op de Photokina ook ruimte voor fotoboeken en andere voorwerpen die je met je eigen foto’s kunt personaliseren. Wie en wat is er te vinden? Wij struinden de stands af.

Wanneer we de hal binnenkomen waar onze zoektocht naar leuke producten begint, stuiten we als op de ruime stand waar je onmogelijk aan voorbij kunt lopen. Het is het domein van Poster XXL, een Duitse fabrikant die een breed scala aan producten biedt die je huis opleuken. Naast de standaard fotomokken en t-shirts, vinden we ook teenslippers waarop je je foto kunt laten printen, muurbehang, schoolspullen, noem maar op.

posterxxl

Nieuwe ideeen

In de hoek van de stand beoordelen twee Noorse bezoekers verschillende familiespellen, uit te voeren met je eigen foto’s uiteraard. Wat de heren bij de stand doen? ‘Wij zijn van een Noorse website met meer dan tweehonderd van dit soort producten in ons assortiment en we zijn altijd op zoek naar fotogeschenken die wij nog niet kennen. Deze familiespellen bijvoorbeeld, die gaan we zeker onthouden.’

posterxxl
Van top tot teenslippers bij Poster XXL

Voor bedrijven slecht nieuws: Poster XXL doet nog geen zaken met Nederlandse bedrijven. Als consument kun je online wel gewoon shoppen bij de aanbieder. En, zo wordt ons belooft: op korte termijn zet Poster XXL volledig voet aan de grond in ons lans. Wat die korte termijn inhoudt, daar konden ze helaas geen uitspraken over doen bij de stand.

Een snelle blik

We lopen verder naar Cewe, die flink de ruimte hebben genomen om uit te pakken. Dat doet de fabrikant met allerhande fotoproducten. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het laten maken. Hoewel de teenslippers waarmee Poster XXL hoge ogen scoort niet te vinden zijn.

cewe
Welkom op de enorme stand van Cewe

cewe
Cewe pakt groots uit met nieuwe keuzes voor persoonlijke fotoboeken

cewe
Was er nog een plek waar je niet aan je pasgeboren kind dacht?

Timeline-boek

Pixum komt dit najaar naast een vernieuwd assortiment van iPhone-hoesjes en koffiemokken en een nieuwe interactieve website, met nog een andere troef waarmee het de concurrenten de ogen uit wilt steken: het Facebook Timeline-boek. Zoals de naam al doet vermoeden geeft deze dienst je de mogelijkheid je gehele tijdslijn van Facebook om te zetten naar een boek, waarin je foto’s uiteraard de ruimte krijgen maar ook de bijschriften erbij worden gedrukt.

pixum

Kaartjes sturen

Een ander product waarmee Pixum de markt wil gaan veroveren is een app voor je iPhone (en binnenkort ook voor Android) waarmee je van je foto een postkaart kunt maken. Zo neem je op vakantie een foto met je smartphone, uploadt deze naar de app, versiert hem desgewenst en stuurt hem met een zelfgeschreven tekst achterop naar het thuisfront. Geen slecht idee, want tegen de tijd dat je handgeschreven brief met de traditionele post wordt bezorgd, ben jij allang weer thuis. Helaas is de dienst alleen nog beschikbaar voor inwoners van Duitsland. Wel belooft Pixum ons dat ze druk bezig zijn om de dienst wereldwijd te introduceren.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne