Geniet keer op keer van de leukste momenten

Geniet keer op keer van de leukste momenten

Redactie 893
We kunnen er geen genoeg van krijgen: smartphonefotografie! Steeds meer mensen ontdekken dit pareltje aan techniek op hun alledaagse gadget. Met de toenemende kwaliteit en vele fotografie apps is het schieten van een bijzonder aandenken kinderspel. Zelfs -of juist- voor de beginnende fotograaf. Aan de andere kant van de weegschaal is er echter nóg een trend gaande: steeds meer mensen herontdekken het plezier van fysieke foto’s. Ouderwets gezellig bedrukt op papier, maar dan middels nieuwe technieken.

 

Ragscherp

Om foto’s van je smartphone af te drukken is de kwaliteit van groot belang. Gelukkig zijn er een aantal manieren om deze sterk te verbeteren:

·         Een klassieke tip: zoomen met je voeten! Digitale zoom is gemakkelijk, maar doet flink afbreuk aan de kwaliteit. Ga op je onderwerp af en breng de camera zo dichtbij mogelijk.

·         Gebruik originele bestanden vanuit je camera, zo heb je controle over de kwaliteit. Ook door sommige apps of bewerkingen neemt de kwaliteit aanzienlijk af doordat deze het bestand comprimeren. Zonde! Hetzelfde geldt overigens voor een screenshot, of bestanden vanaf Facebook of Whatsapp.

·         Schakel over op Manual Focus. Met een simpele aanraking van het scherm vertel je de camera waar de focus moet liggen. Stel bij portretten bijvoorbeeld altijd scherp op de ogen. Zorg daarnaast altijd voor een schone lens en gebruik bij voorkeur de back camera: deze heeft doorgaans de hoogste MP.

·         Controleer in de instellingen van je camera of bestanden worden opgeslagen in de hoogste kwaliteit en resolutie. Standaard staan deze vaak ingesteld op‘Gemiddeld’ of ‘Laag’, om ruimte te besparen. Met een SD-kaart, OTG-stick of online opslagdienst compenseer je gemakkelijk in het extra benodigde geheugen.Smartphonehoesjes

Tastbare herinneringen

Maak met de volgende 5 manieren je dierbare herinneringen weer tastbaar. Ingelijst aan de muur, in je portemonnee of in een transparant telefoonhoesje!

1.       Dagelijks plezier van je smartphone

Wordt het toepasselijker? Pronk bij al je vrienden met je zelf geschoten meesterwerkje. Daarnaast wordt je dagelijks herinnerd aan die leuke vakantie of dat gave concert. Een alternatief is een transparant hoesje met een leuke foto erachter. Alleen even op maat knippen en klaar! Op groot formaat is dit ook leuk bij een transparante MacBook Pro 15 inch hoes.

2.       Draadloos en zonder gedoe

Thuis printen is kostbaar, maar wel het meest gemakkelijk en klaar terwijl je wacht. Zorg voor hoge kwaliteit papier en de juiste instellingen. Zo weet je zeker dat de kleuren niet vervagen of de kwaliteit tegenvalt. Sommige printers maken gebruik van Bluetooth/WiFi of kunnen verbinding maken met een cloud. Draadloos en snel, wel zo makkelijk.

3.       Printer-to-go

Thuis printen is gemakkelijk, maar niet altijd praktisch. Bij Prynt hebben ze dit begrepen en dus ontwikkelde zij een LG X Screen hoesje en printer in één. Dankzij speciaal geprepareerd ZINK papier heb je geen cartridges nodig. De print hoeft dus niet te drogen!  

4.       Instabook!

Wil je het nostalgische gevoel van een fotoalbum, maar kijk je op tegen het knippen en plakken? Dan bestel je toch een kant-en-klaar fotoalbum van je Instagram-feed! Om het retro gevoel helemaal compleet te maken laat je ze omtoveren tot heuse Polaroids of stickers. Websites als HEMA, Albelli of Pixum bieden hiervoor verschillende opties. 

5.       Op de deurmat

Voor de beste kwaliteit laat je je foto’s afdrukken via een (online) fotoservice. De kleur en het materiaal is duurzamer en, mits goed bewaard, kun je levenslang genieten van je prachtige herinneringen. Steeds meer diensten bieden de mogelijkheid direct vanaf je smartphone te uploaden. Voor nog geen €0,10 per print liggen ze binnen een week op je deurmat.

Staat jouw smartphone-geheugen ook vol? Veelal liggen herinneringen digitaal stof te vangen of worden ze noodgedwongen verwijderd. Eeuwig zonde en simpel te voorkomen. Afdrukken dus! Zo kun je over 10 of 20 jaar vol verwondering je eigen fotoalbum doorbladeren. Even terug in de tijd en nogmaals genieten van al die prachtige momenten. 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie