Gelukstreffer: pas getrouwd stel per toeval gekiekt met drone

Gelukstreffer: pas getrouwd stel per toeval gekiekt met drone

Senta Bemelman 678
Het zal je maar overkomen: je vliegt met je drone over gebouwen en treft per toeval een pas getrouwd stel dat op een grasveldje van een terras ligt. Het overkwam filmmaker en fotograaf Brandon Li.

De foto die Brandon Li maakte, is een echte gelukstreffer. Een koppel dat met de armen gespreid in bruidskostuum, op een grasveldje van een terras ligt op een hoog gebouw in Hong Kong,  dat komt niet vaak voor. De kans dat je als fotograaf net met je drone eroverheen vliegt, is nog kleiner. Het resultaat is in prachtig. De emotie en blijheid van het echtpaar spat ervan af. Wat deze foto nog mooier maakt, is dat het stel niet bewust is van de camera. 

Controverse

Er gaan geruchten over de echtheid van de foto. Brandon deelt op zijn Facebook-pagina een link naar een artikel van de BBC waarin wordt getwijfeld over de spontaniteit van de plaat. Als commentaar bij het gedeelde bericht schrijft hij: “The BBC tries to make me admit my accidental drone photo was staged.” Zelf ontkent hij dat de personen geposeerd hebben en dat hij de foto per ongeluk maakte, nadat hij een zonsondergang fotografeerde en zijn drone terug naar huis vloog. Hij postte de foto op Social Media, in de hoop dat iemand het stel kon identificeren.

Brandon Li

Fotoraaf Brandon Li is bekend van de video ‘Hong Kong Strong’ die viraal ging op het internet. Met zijn drone legt Brandon op een unieke wijze de wereld vast. Bekijk zijn indrukwekkende video hieronder.
 

Bekijk nog meer mooie beelden van Brandon op Vimeo

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta