Geef je foto’s een vintage uitstraling in Photoshop

Geef je foto’s een vintage uitstraling in Photoshop

Senta Bemelman 715
Het analoge tijdperk van filmrolletjes en donkere kamers is misschien al gepasseerd. Maar met de snelle tutorial van Aaron Nace van Phlearn kun jij jouw digitale kiekjes een vintage uitstraling geven in Photoshop!

Vintage

Een vintage foto lijkt op een afdruk, gemaakt met een camera die werkt met filmrolletjes en negatieven. Dit heet analoge fotografie. Tegenwoordig is fotograferen digitaal en een stuk makkelijker. Je hoeft alleen een geheugenkaart te plaatsen met voldoende ruimte en kan aan de slag.

Naast het fotograferen, is ook de bewerking van foto’s anno-nu heel anders dan in de tijd van fotofilm. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer naar de donkere kamer voor een afdruk en de bewerking doe je in een muisklik in Photoshop.

Tutorial

In de korte videotutorial laat Aaron Nace zien hoe je gemakkelijk een retro-filter toevoegt op je foto. Bekijk meer handige Photoshop tutorials op het YouTube-kanaal van Phlearn.

Eigenlijk werkt het erg simpel. Je zoekt een foto van een ouderwetse fotofilm. Plakt deze over de gewenste foto heen en kiest ‘Multiply’ bij ‘Blending Modes’. Schaal vervolgens jouw foto, totdat deze perfect tussen de film past, en sla vervolgens je juweeltje op.

 

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta