Gebruik je vingers om een beeld te bepalen

Gebruik je handen om een beeld te bepalen

Fokelien Broekstra 331
In sommige situaties wil je niet de hele tijd met je camera om je nek lopen. Om daarom alvast de compositie voor de foto te bepalen voordat je de camera pakt kun jij een rechthoekje van je vingers maken om het beeld en de compositie te bepalen. Daarnaast kijk je beter om je heen en zie je daardoor meer.

Camera langer in je tas

Je ziet meer als je niet gelijk de camera voor je gezicht neemt. Zorg er daarom voor dat je op locatie eerst om je heen kijkt door bijvoorbeeld met je vingers een rechthoek te maken. Dit kun je doen met je wijsvinger en duim. Hierdoor kun je wel een frame bepalen, maar kun je eerst rustig om je heen kijken of er nog meer mooie beelden te vinden zijn en de sfeer van de locatie proeven, je zult zien dat hierdoor je foto’s met sprongen vooruit gaan. 

Leren

Daarnaast is het framen met je handen een mooie manier om beter naar je compositie te kijken, ook wanneer je geen camera bij je hebt kun je op deze manier oefenen om mooie beelden te ontdekken. Je zult merken als je dit regelmatig doet, dat je op een gegeven moment je vingers niet meer nodig hebt, maar het beeld kunt bepalen door alleen je ogen te gebruiken.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien