Gebruik humor voor opvallende foto’s

Gebruik humor voor opvallende foto’s

Senta Bemelman 487
Op gegeven moment kun je in een fotografiesleur verzeild raken. Gebruik humor om je foto’s leuk en opvallend te maken. Wie weet geeft dit je een inspiratieboost!

Humor

Humor en fotografie gaan goed samen. Maak hier zelf ook gebruik van. Gebruik de onderstaande beelden als inspiratiebron. Fotograaf Zack Seckler maakte deze ludieke beelden, waar je twee keer naar moet kijken.

Wat ludieke foto’s lastig maakt is dat je een grap vertelt zonder woorden. Het moet in een oogopslag duidelijk zijn wat de grap is. Denk van tevoren goed na over het verhaal dat je met de foto wil vertellen. Gebruik een van deze grappen als inspiratiebron of bedenk grappige scenario’s bij alledaagse situaties.

Subtiele knipoog

De grap hoeft niet schreeuwend in beeld vertaald te worden. Met een subtiele knipoog kun je ook veel bereiken. Zoals het maattabel dat nog in volle glorie op de trui van jouw model prijkt. Door de rest van jouw foto normaal te houden, maak je de grap extra leuk. Het lijkt alsof niemand het door heeft!

Onverwacht

Fotografen spelen bij ludieke foto’s graag met de verwachtingen van kijkers. Zo verwacht je totaal niet dat de leeuw meekijkt met de toeristen die het dier op de foto willen zetten. Ga tegen de regels in en voldoe niet aan de verwachtingen, kijk naar je omgeving en probeer een onverwacht element hierbij te zoeken

.

Inlevingsvermogen

Wat een foto vaak grappg maakt, is dat je de situatie herkent, zoals ippenstift op je tanden, of een plastic zak die recht in je gezicht vliegt. Struikel je vaak over je eigen benen? Verwerk die onhandigheden op een leuke manier in beeld. 

Foto's:Zack Seckler
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta