Gebruik fotografie voor lastige conversaties

Gebruik fotografie voor lastige conversaties

Senta Bemelman 633
Fotografie is op veel momenten erg persoonlijk. Bij intieme portretten vang je emotie en karakter met jouw lens. Volgens TIME-fotograaf Ruddy Roye is fotografie ook een manier om lastige conversaties bespreekbaar te maken.

Zit je momenteel in een fotografiesleur? Zoek je inspiratie en wil jou jouw werk een diepere betekenis geven? Bekijk dan de korte inspirerende video waarin TIME-fotograaf Ruddy Roye stil staat bij de kracht van fotografie.

Betekenis

Je kan een foto op diverse manieren betekenis geven. Bijvoorbeeld door Visual Storytelling. Ruddy benadrukt de band tussen fotograaf en model. Leer je model kennen, ook al heb je deze op straat ontmoet. Door de band met je model te versterken weet je ook beter welke emotie de persoon voelt en op welke momenten je het beste kan fotograferen.

Conversatie

Daarnaast is een conversatie ook een goede manier om de persoon voor je te observeren. Je krijgt een indruk van hun natuurlijke gelaatstrekken en leidt ze af van jouw camera. Dit levert uiteindelijk natuurlijkere portretten op. Probeer ook je modellen als mensen te blijven zien. Door de lens kan er vaak een afstand ontstaan, waardoor je niet meer bezig bent met de emoties, gevoelens en gedachten van de persoon voor je. Hierdoor krijg je soms statische of onnatuurlijke portretten. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta