Gebruik een ultragroothoeklens bij hondenfotografie

Gebruik een ultragroothoek lens bij hondenfotografie

Senta Bemelman 509
Om viervoeters goed op de foto te krijgen kun je gebruik maken van een ultragroothoek lens. Hierdoor krijg je ook de omgeving mooi in beeld. Lees waarom dit type lens goed werkt bij hondenfotografie.

Honden springen en rennen graag in het bos of rollen door het gras. Buiten zijn de beesten volledig in hun element. Probeer de actie en omgeving goed in beeld te brengen met een ultragroothoek lens.

Honden

Met een ultragroothoek lijkt het alsof de hond op je af komt. Dit levert leuke portretten op en verkleint de afstand tussen de kijker en het onderwerp. Dit komt door de bolling van de lens. Let echter wel op met de vertekening van het beeld.

Ultragroothoek

De term groothoeklens is misschien bekend, maar de extreem wijde variant kende je mogelijk nog niet. Het verschil zit in de focale lengte en de beeldhoek. Hoe wijder de lens, hoe korter de brandpuntafstand is.

Wanneer een groothoeklens binnen de categorie ‘ultra wijd’ valt, ligt aan de groote van de camerasensor. Veel spiegelreflexcamera’s hebben een crop-sensor. Een groothoeklens met een brandpuntafstand van 20 mm, of kleiner, wordt bij dit type sensor als ultragroothoek beschouwd.  

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta