Gebruik deze tips voor een mooier stilleven

Gebruik deze tips voor een mooier stilleven

Senta Bemelman 717
Een stilleven lijkt bijna een schilderij. Door de weloverwogen compositie en belichting is dit een goed leermiddel voor beginnende fotografen. Gebruik deze tips voor mooiere foto’s!

In de kunstwereld is een stilleven vaak voorkomend. Bijvoorbeeld wanneer je net begint met tekenen, dan kan je veel leren van een stilleven. Probeer dit daarom ook uit als fotograaf. Je leert daardoor zorgvuldig met licht, compositie en plaatsing van onderwerpen om te gaan.

Tips

Bestudeer goede foto’s

Kijk om je heen en neem een voorbeeld aan anderen die je voorgingen. Een stilleven kan van alles zijn. Van eten tot stoelen of poppen. Wees creatief! Neem bijvoorbeeld een kijkje in onze Lezersgallery!

 

Jacqueline Van Bijnen 

Barbera Sterk 

Carina Dumais

Houd het simpel

Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk mooie attributen tentoonstellen op je foto, maar probeer niet onnodig veel elementen te fotograferen. Hierdoor kan het beeld chaotisch worden of rommelig ogen voor degene die jouw foto ziet. De kracht van een stilleven zit in de rust die het uitstraalt.

Speel met de attributen

Waarschijnlijk duurt het even voor je een goede compositie en plaatsing van je attributen hebt gevonden. Meestal blijf je onbewust in deze setting fotograferen en beweeg je zelf heen en weer. Probeer om de elementen tussendoor nog een andere plaats te geven. Geef bijvoorbeeld jouw elementen om de 20-30 foto’s een andere plaats en fotografeer door. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta