Gebruik deze filmtips voor de belichting van jouw portret

Gebruik deze filmtips voor de belichting van jouw portret

Senta Bemelman 675
Film en fotografie liggen dicht bij elkaar, maar hebben beiden toch een eigen karakter. Soms kan het goed werken om tips uit de videografie toe te passen als fotograaf. Probeer deze tips eens uit bij het schieten van jouw volgende portret!

Wanneer jij jezelf meer verdiept in de portretfotografie kom je erachter hoe belangrijk de belichting is. Bij fotografie op locatie werk je over het algemeen meer met natuurlijk licht, terwijl je in de studio zelf de belichting bepaalt. Ook in de wereld van film is belichting belangrijk. Gebruik daarom de onderstaande tips voor een mooie belichting van jouw portret!

Opzet

In de studio kun je bij portretten een mooie belichting krijgen door een lamp achter het model te plaatsen en twee reflectieschermen schuin voor het gezicht. Op de onderstaande foto kun je deze opzet zien.   

Vind je deze lichtval toch niet helemaal geschikt, dan kun je ook de lamp op de backdrop richten.

Lensflare

Ook een lensflare kan een portret speciaal maken. In de studio krijg je  een lichte vlek in de hoek van het beeld door een lichtbundel van bovenaf in de lens te laten komen. Dit geeft de foto een zacht karakter.

Bekijk in de onderstaande video nog meer tips uit de filmwereld die jij kunt gebruiken als fotograaf. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta