Gebruik ansichtkaarten voor betere vakantiekiekjes

Gebruik ansichtkaarten voor betere vakantiekiekjes

Senta Bemelman 416
Op vakantie wil je natuurlijk de mooiste kiekjes maken. Duik de dichtstbijzijnde souvenirwinkel in en leer hoe je ansichtkaarten gebruikt voor betere vakantiekiekjes.

Vroeger stuurde je geliefden, vrienden en familie een mooie ansichtkaarten om je vakantieplaats met hen te delen. Dit is veranderd sinds de toename in digitale mogelijkheden zoals de komst van sociale media. Binnen een paar klikken heb je een foto gemaakt en met je online vriendenkring gedeeld. Toch bestaan postkaarten nog en worden deze regelmatig aangeschaft op vakantie. Ook als fotograaf kun je veel leren van deze kaarten!

Locaties

Op een ansichtkaart staan de belangrijkste bezienswaardigheden en zijn de mooiste fotografielocaties in beeld gebracht. Het zijn echter wel vaak clichélocaties. Het is natuurlijk ook heel leuk om zelf op ontdekkingstocht te gaan naar unieke plekjes waar weinig toeristen te vinden zijn.

Compositie

De foto’s die op de ansichtkaarten terecht komen, zijn meestal van hoge kwaliteit. Zoek foto’s die jou aanspreken en bestudeer de gebruikte compositie en het lichtgebruik. Verzamel mooie voorbeelden en plak deze in een leeg (foto)boek voor een flinke dosis inspiratie.

Onderwerpen

Je leert niet alleen meer over de locatie en compositie, maar ook over geschikte fotografie-onderwerpen. Je leert bijvoorbeeld hoe je de cultuur kan vangen met je lens. Ook hierbij is het belangrijk om wel kritisch naar de foto te kijken. Vaak worden ook cliché-onderwerpen in beeld gebracht.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta