Geamputeerde voet krijgt nieuw leven op Instagram

Geamputeerde voet krijgt nieuw leven op Instagram

Fokelien Broekstra 340
Een aantal jaar geleden kreeg Kristi Loyall kanker. De ziekte was vergevorderd in haar rechtervoet. Deze moest ze uiteindelijk laten amputeren. Kristi pakte het verlies van haar been op een bijzondere manier op. Lees er hier meer over.

Kristi Loyall

In 2011 had Kristi voor het eerst last van haar kleine teentje, ze had een verdoofd gevoel waarvoor ze naar de dokter ging. Het was volgens de arts niets erstigs en ze is er rustig mee doorgelopen. Het proces van het verdoofde gevoel vorderde zich steeds verder. Op 22 april 2016 werd haar voet geamputeerd. Pas in de laatste maanden wist ze zeker dat er kanker in haar voet en been zat.  

Amputatie

Kristi ging akkoord met de amputatie, op de voorwaarde dat ze haar geamputeerde ledenmaat terug kon krijgen. Dit bleek mogelijk te zijn. Het weefsel werd van de voet verwijderd, het bot bleef over en kreeg een speciale behandeling om bacterieën te verwijderen.

Cancer foot

Nadat het bot volledig gereinigd was, werd het teruggestuurd naar Kristy. Ze gaf het bot de toepasselijke naam Cancer foot. Inmiddels heeft haar geamputeerde voet een eigen instagram-account, ze heeft het account de naam gegeven: One Foot Wander. Haar voet en zij beleven verschillende avonturen. Zo is haar voet al op het strand geweest, heeft kennis gemaakt met de kat en is bij een tatoeëerder op bezoek geweest. 

Wij vinden het een bijzonder verhaal, wat vind jij van het account?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien