Gadgets voorkomen cameradiefstal

Gadgets voorkomen cameradiefstal

Nadja Geskus 976
Het is misschien wel de grootste nachtmerrie van elke fotograaf. Je cameraspullen worden gestolen. Helaas is het niet ondenkbaar en gebeurt het toch regelmatig. Gelukkig bestaan er een aantal gadgets die het risico op cameradiefstal verminderen!

Cameradiefstal

Kun je het je voorstellen? Ben je heerlijk op vakantie, prachtige plaatjes geschoten, wordt je camera gejat! Verschrikkelijk, maar helaas gebeurt het nog regematig. Het is dan natuurlijk belangrijk dat je je tas ook nooit uit het oog verliest of onbewaakt achter laat. Draag je camera om je nek en zorg dat je hem altijd bij  je draagt. Maar om het risico nog wat te verminderen, bestaan er handige gadgets op de markt die diefstal kunnen voorkomen.

Tracker

Met trackers zoals de PocketFinder kan je via gps de locatie van je spullen opzoeken. Omdat de PocketFinder op GPS werkt, gaat de batterij maar zo’n vijf dagen mee. Maar dit moet genoeg zijn als je gelijk achter je spullen aan gaat! Een ander nadeel is dat in sommige gebouwen het GPS-signaal niet sterk is, waardoor je hem misschien niet kunt terugvinden.

Gadgets voorkomen cameradiefstal

Bewegingsalarm

Een alarm, zoals bijvoorbeeld Tool Guard, gaat af wanneer je cameratas opgetild of geopend wordt.

Nabijheidsalarm

Hipkey is een alarm dat gaat af als de afstand tussen de Hipkey en je smartphone te groot wordt. Je kunt de afstand gemakkelijk zelf instellen met de bijbehorende app en kan tot maximum 50 meter ingesteld worden.

Gadgets voorkomen cameradiefstal

QR-tag

Een andere handige manier is om je camera of lenzen te voorzien van QR-code. Bij Spotty kun je stickers kopen. Via de website registreer je alles. Als je camera wordt teruggevonden of doorverkocht, dan kan je gemakkelijk zien dat de spullen aan jou toebehoren.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja