Fujifilm kondigt X-T20 aan

Fujifilm kondigt X-T20 aan

Redactie 878
Fujifilm heeft vandaag de X-T20 aangekondigd. De camera heeft de kracht van de X-T2 maar heeft de handzame en compacte behuizing. Fujifilm meldt dat het de ideale camera is voor zowel fotografie als video.

Fujifilm X-T20

De camera beschikt over dezelfde 24 megapixel aps-c sensor als de immens populaire X-T2 en X-Pro 2 die vorig jaar op de markt kwamen en heeft een aanzienlijk beter autofocussysteem dan de voorganger. Volgens Fujifilm maakt de camera haarscherpe foto’s met een zeer natuurgetrouwe kleurweergave.

Autofocusmogelijkheden

Het autofocussysteem van de X-T20 is volledig vernieuwd waardoor de camera sneller en preciezer scherp kan stellen, ook in situaties met weinig contrast of omgevingslicht. Het aantal autofocuspunten van de X-T20 is 325, waarvan het middelste deel bestaat uit 49 fasedetectie autofocuspunten. Om in elke situatie scherp te stellen beschikt de X-T20 over vijf voorinstellingen die het makkelijk maken om onderwerpen te volgen. Zo kan je ervoor kiezen om de obstakels te negeren, snel versnellende of vertragende onderwerpen te blijven volgen of razendsnel scherp te stellen op voorwerpen die plotseling in beeld verschijnen.

Video

Het is met de X-T20 ook mogelijk om te filmen in FullHD of 4K met een bitsnelheid van 100MB/S waardoor alle details bewaard blijven in je beelden. Ook is het mogelijk om tijdens het filmen de sluitertijd, diafragma en iso-waarde aan te passen en kan je verschillende filmsimulaties gebruiken voor creatieve beelden.

Beschikbaarheid en prijs

De Fujifilm X-T20 moet half februari te koop zijn met een adviesprijs van € 1.199,-. Kijk voor meer informatie  op de website van Fujifilm.
 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie