Fujifilm introduceert de X100F

Fujifilm introduceert de X100F

Fokelien Broekstra 935
Fujifilm introduceert vandaag de vierde generatie in de X100 rangefinder-serie: de Fujifilm X100F. De camera bevat volgens Fujifilm een geüpdatete sensor, een vernieuwd autofocussysteem en werkt langer op één acculading.

Fujifilm X100F

Fujifilm voegt vandaag een nieuw lid aan de X100 familie toe. De compacte X100F heeft een retro uiterlijk, net als andere camera’s uit de X-serie. De camera is voorzien van een FUJINON 23mm f/2 objectief. De camera is erg geschikt voor straat-,reportage- en productfotografie door zijn verbeterde hybride zoeker en autofocus. Daarnaast beschikt de camera over een 24.3 megapixel beeldsensor.

Autofocus

Het autofocussysteem van de camera heeft een update ondergaan. Deze heeft nu een sneller algoritme en telt 91 (en tot 325) autofocuspunten, waarvan 49 van het type fase detectie.

Draaiknoppen

De draaiknop voor het wijzigen van de ISO instelling is nu geïntegreerd met die voor de sluitertijd. Dit is een kleine hint naar oude filmcamera’s. Hierdoor kun je gewoon door de zoeker blijven kijken terwijl je de instellingen aanpast. Daarnaast is er een ‘C’ optie toegevoegd aan de belichtingscompensatieknop waardoor de belichting nu van min -5 Ev tot plus 5 Ev in stappen van een derde stop kan worden aangepast.

Filmen

Filmen gebeurt in volledig HD met een opnamesnelheid van 59.4fps, 50fps, 29.97fps, 25fps, 24fps en 23.98fps. Het intelligente hybride autofocussysteem wisselt automatisch tussen fase detectie AF en contrast detectie AF.

Beschikbaarheid en prijs

De Fujifilm X100F is medio februari 2017 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.399 euro. Kijk voor meer informatie op de website van Fujifilm.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien