‘Het aanbod van de Instax camera’s van Fujifilm is zeer divers’

Fujifilm Instax camera’s: here to stay

Redactie 809
Ze zijn een tijdje uit beeld geweest, maar de analoge camera’s –waarbij de foto er direct uitkomt– zijn op dit moment populairder dan ooit. Fujifilm heeft al meer dan twaalf jaar een ruim aanbod aan Instax camera’s op de markt. Deze werden op elke editie van de Photokina gepromoot, maar er werd lange tijd weinig succes mee geoogst. De revival kwam in 2014, vanuit Zuid-Korea. De camera’s werden daar in de Koreaanse versie van GTST gebruikt. De populariteit van de Instax camera’s nam in Azië dus snel toe. Dit breidde zich als een olievlek uit en al snel waren ook in Europa en de VS de Instax camera’s niet meer aan te slepen.

Bij Fujifilm merken ze dat de Instax camera’s vooral populair zijn bij een jongere doelgroep met een leeftijd tussen de 15 en 30 jaar. Deze mensen zijn opgegroeid in het digitale tijdperk en hebben geen of weinig ervaring met analoge camera’s. Juist omdat het digitale tijdperk zich kenmerkt door makkelijk te verspreiden digitale content, krijgt een fysiek exemplaar extra waarde.

Het aanbod: camera’s

Het aanbod van de Instax camera’s van Fujifilm is zeer divers. De camera’s zijn in te delen in twee  categorieën: de Instax mini en de Instax wide. Het instapmodel, de Instax mini 8, is perfect voor alledaags gebruik. Door het kleurrijke design is de mini 8 vooral geliefd bij vrouwen. De Instax mini 70 is voorzien van een selfie-spiegel op de voorkant van de camera. Deze camera is dus perfect voor  Iedereen die graag selfies maakt. Het design van de mini 70 is strakker en compacter dan de mini 8. De Instax mini 90 is het topmodel van de Instax mini’s. Bij deze klassiek vormgegeven camera kun je ervoor kiezen om de flitser uit te zetten. Ook zijn er verschillende modi waarmee je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Kies bijvoorbeeld voor de Macro-, Landscape-, Party of Kidsmodus. Bovendien is de mini 90, als enige van de Instax camera’s, voorzien van een oplaadbare batterij. De Instax wide 300 maakt foto’s die twee keer zo groot zijn als de Instax mini. Dit maakt hem perfect voor o.a. groepsfoto’s en feestjes. De Instax wide 300 heeft een robuust ontwerp. De grip zorgt ervoor dat de camera stevig in de hand ligt.

Het aanbod: film

Instax foto’s worden geprint op speciaal fotopapier, ook wel film genoemd. Er zijn twee formaten beschikbaar: 54 x 86mm (creditcard formaat) voor de Instax mini en 108 x 86mm voor de Instax wide. Nieuw in het assortiment zijn de films met een hemelsblauwe of zwarte achtergrond. Je Instax foto’s krijgen daarmee een nieuwe impuls. Ook brengt Fujifilm monochrome Instax films uit, waarmee je zwartwit foto’s kunt printen! Deze nieuwe films zijn verkrijgbaar voor de Instax mini modellen.

Info: fujifilm.eu/nl

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie