Fujifilm FinePix XP90 Preview

Fujifilm FinePix XP90 Preview

MarkMoed 742
De cameramarkt is in een paar jaar behoorlijk veranderd. Hobby- en vakfotografen werken nog steeds met een spiegelreflex of systeemcamera maar veel mensen hebben de compactcamera ingeruild voor de fotograferende smartphone.

Stagnerende markt

Het gevolg is dat compactcamera's nauwelijks nog verkocht worden. Er zijn wel enkele uitzonderingen, zoals de compactcamera's met hoogwaardige specificaties, zoals een grote beeldsensor en een lichtsterk objectief. Compactcamera's met een enorm zoombereik zoals de Nikon P900 lopen ook nog goed. En dat geldt ook voor de all weather camera's.

Fujifilm FinePix XP90

Fujifilm heeft een nieuwe all weather uitgebracht. De Fujifilm FinePix XP90 is een kleine en lichte (203 gram) camera die je in werkelijk elke omstandigheid kunt gebruiken. De FinePix heeft geen moeite met een val van maximaal 1,75 meter hoogte, kan tot een diepte van 15 meter duiken en hij is in hoge mate afgedicht tegen zand, stof en water.

60 beelden per seconde

De Fujifilm FinePix XP90 heeft een hoge seriesnelheid van 10 fps (bij volledige reolutie) en zelfs 60fps (bij 2 mp). Er zit een speciale serieknop op de achterkant van de camera, zodat je niet in het meu hoeft te zoeken naar de seriemodus.

Advanced Filters

De Fujifilm FinePix XP90 heeft veel mogelijkheden, waaronder 11 creatieve Advanced Filters, zoals Soft Focus, Fish Eye en HDR. Handig is ook de Interval Timer en de Time-Lapse functie waarmee je fantastische effecten kunt bereiken. Zoals een versnelde zonsondergang of een ontluikende bloem.

Wifi

De Fujifilm XP90 heeft een zoomlens met 28mm groothoek en 5x zoom.  Het lcd-scherm heeft een formaat van 3" en 920.000 beeldpunten. Met de wifi functie kun je de camera op een smartphone of tablet aansluiten. Je kunt de camera dan vanaf het mobiele apparaat bedienen en de gemaakte opnames meteen delen op internet. Meer info vindt je hier.

Hier en hier vind je meer informatie over nieuwe Fujifilm camera's.

afbeelding van MarkMoed
Door: Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark