Fotowandeling door Rotterdam

Fotowandeling door Rotterdam

EleniHoefsloot 1503
Jouw foto's op de website van het Nederlands Fotomuseum en op de mediaschermen van verschillende Rotterdamse metrohaltes? Dat kan! Loop mee met de Fotowalk en leg het verhaal van de Rotterdamse straten vast met Instagram.

De Fotowalk loopt op zaterdag 8 juni langs de bekendste en drukste plekken van Rotterdam. Het Nederlands Fotomuseum en Instawalk010 organiseren de Fotowalk naar aanleiding van de tentoonstelling Robert Doisneau.

Met de smartphone-app Instagram leg je het straatleven van de stad vast. Instagram is een app waarmee je foto's kunt verfraaien met leuke filters. Hierdoor krijgt de foto bijvoorbeeld een ouderwets tintje mee. Door de foto te taggen (beschrijving te geven) met #NFMFotowalk maakt je kans op plaatsing van jouw foto's op de website van het Nederlands Fotomuseum en op de mediaschermen van verschillende metrohaltes in Rotterdam.

Robert Doisneau

De Franse fotograaf Robert Doisneau (1912 - 1994)  was een van de invloedrijkste straatfotografen uit de geschiedenis. Van 1 juni tot en met 1 september 2013 toont het Nederlands Fotomuseum 143 werken van deze Franse fotograaf. Zijn werk 'Le Baiser de l'Hôtel de Ville', in het Nederlands vaak 'De Kus' genoemd, heb je misschien wel eens gezien. Het jonge, kussende stel op foto voor het gemeentehuis in Parijs werd een internationaal symbool voor de liefde.

Eerder schreven we al over deze tentoonstelling. Lees het hier.


© Atelier Robert Doisneau, De kus bij L'Hôtel de Ville, Parijs, 1951

Compact- of spiegelreflexcamera

Niet alleen telefoonfotografen zijn welkom, meelopen met je compact- of spiegelreflexcamera is geen probleem. Het programma duurt van 13.30 uur tot 17.30 uur en is gratis. Aanmelden is wel verplicht via mail of facebook.

Wanneer: zaterdag 8 juni 2013
Kosten: gratis (aanmelden verplicht via mail of facebook)

  • Aanvang: 13.30 uur
  • Introductie curator Nederlands Fotomuseum Frits Gierstberg: 14.00 uur
  • Bezichtiging tentoonstelling: 14.15 uur
  • Start Fotowalk: 14.45 uur
  • Afsluiting met drankje: 16.30 uur
  • Einde: 17.30 uur
afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur bij Clipboard Publishing

Bekijk alle artikelen van Eleni