Fototip: NK Traditioneel Gerij

Dalindcy Koolhoven 527
Altijd al een keer historische rijtuigen willen fotograferen? Dan is dit je kans! Op 13 september vindt het Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij plaats in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Je kunt er prachtige rijtuigen fotograferen die zo uit de vorige eeuw lijken te komen.


Foto © NVTG

Programma

De stoet zal een tocht maken van 25 kilometer, dwars door het park. De mogelijkheid om de rijtuigen allemaal tegelijk te bekijken is er bij het Jachthuis Sint Hubertus. De deelnemers verzamelen daar rond 12:30 uur voor een lunchpauze. Bezoekers mogen de rijtuigen dan van dichtbij bekijken. Na de pauze vertrekt de stoet in defilé. Om 15:30 uur komen de rijtuigen terug op de weide voor het Jachthuis voor de prijsuitreiking. Het evenement is om 16:00 uur afgelopen. Er zijn dus genoeg mooie momenten om foto's te maken!

Tips voor het fotograferen van een evenement

  • Het NK Traditioneel Gerij vindt buiten plaats. Het is dus belangrijk om op de instellingen van je camera te letten als je van zonlicht naar schaduw gaat. Omdat je snel moet schakelen, kan het handig zijn om sommige instellingen op automatisch te zetten. Kies bijvoorbeeld voor een sluitertijdvoorkeuze. Het diafragma wordt dan automatisch aangepast.
  • Heb oog voor detail. Dit kan verassende foto's opleveren. Let bijvoorbeeld op de interactie tussen mens en dier of op de hoefafdrukken in de modder.
  • Probeer het evenement vanuit verschillende perspectieven te fotograferen. Zorg dat je op tijd aanwezig bent zodat je de plek goed kunt verkennen. Hoe kom je het snelst van de ene plek op de andere? En waar heb je het mooiste totaalbeeld?

Kijk hier voor meer informatie.


Foto © NVTG