Fotoserie: verlaten schoenen

Fotoserie: verlaten schoenen

Aäron Nasarany 519
De een is tevreden met één paar schoenen, terwijl een gemiddelde vrouw meerdere paren in haar kast heeft liggen. Van sneakers tot aan deftige schoen: het is simpelweg iets waar we niet meer omheen kunnen. Monsieur Nède maakte er een bijzondere fotoreportage over.

De fotograaf

Monsieur Nède is een Franse fotograaf uit Avignon met een passie voor portretten. Op zijn website komen de mooiste portretten voorbij onder het kopje Souls waarbij de emoties voelbaar zijn. Monsieur Nède (ook wel beter bekend als Daniel) is van beroep een schoenmaker. Schoenmaken zit in de familie want ook zijn vader hield zich bezig met het repareren van schoenen. De passie voor schoenen is hierdoor van vader op zoon doorgegeven. Naast een passie voor schoenen speelt fotografie een grote rol in Nède zijn leven.

Fotoserie

Wanneer de klanten hun schoenen komen brengen ter reparatie komen ze het altijd naderhand ophalen om tevreden naar huis te gaan. Sommige klanten halen hun schoenen nooit meer op waardoor de gerepareerde schoenen op een boekenplank verdwijnen. Wachtend om op gehaald te worden door hun eigenaar. Daniel nam de schoenen voorzichtig mee naar de studio om ze te fotograferen. Het resultaat is behoorlijk stoffig, maar je kunt zien hoe de schoenenindustrie zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld. Bekijk de foto’s hieronder!

 

Een bericht gedeeld door Nède (@monsieurnede) op

 

Een bericht gedeeld door Nède (@monsieurnede) op

Meer foto's uit de schoenenserie zijn terug te vinden op de website van Monsieur Nède. 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron