Fotoserie: Natuur, rookbommen en krachtige kleuren

Fotoserie: Natuur, rookbommen en krachtige kleuren

Senta Bemelman 1142
In de creatieve fotoserie 'The Blossom Project' spelen fotografen Isabelle Chapuis en Alexis Pichot met kleurrook. Wow!
Als natuurfotograaf bemoei jij je vaak niet met het landschap. Je observeert en legt natuurlijke verschijnselen vast die voor jouw lens paatsvinden. Maar ook in de natuurfotografie zijn er uitzonderingen op de regel. 

The Blossom Project

Hoewel de naam doet vermoeden dat het om bloemen gaat, blijkt in de praktijk geen enkele roos of madelief aanwezig is op de foto. Isabelle Chapuis en Alexis Pichot vervingen de flora met gekleurde rookbommen. Het geeft de foto's een magische uitstraling. De artistieke fotografen werkten met beleid en gebruikten zorgvuldig met kleurrook. Rookbommen in felle kleuren zijn mooi om te zien, maar niet direct bruikbaar voor een beginnend fotograaf. Werken met rookbommen vergt namelijk een goede voorbereiding, zoals je in deze tutorialvideo ziet. 
 

Kleurrook

Het is niet de eerste keer dat Isabelle en Alexis de handen ineenslaan en hun sporen achterlaten in kleurrook. In 2011 werkten zij ook samen voor een fotografiewedstrijd genaams 'Paris, I love you'. Hiervoor kleurden zij de stad roze als teken van hun liefde voor Parijs. Met hun foto's sleepten zij de tweede prijs binnen. 
 
In een interview met Huffington Post verklaren zij dat hun fotoshoots spontaan tot stand komen. 'Een fotoshoot is zelden gepland. Meestal gaan wij op reis, houden wij onze ogen open en wanneer het moment daar is drukken wij onszelf uit door middel van fotografie.'
 
Bekijk de dromerige foto's hieronder of meer werk van het duo op hun gemeenschappelijke website
Foto's: Isabelle Chapuis, Alexis Pichot
afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta