Fotoserie: mensen gefotografeerd als voertuigen

Fotoserie: mensen gefotografeerd als voertuigen

Senta Bemelman 892
Bij deze creatieve campagne van Jonas Kambli worden lichamen gebruikt als voertuigen. In de fotoserie worden onder andere auto's en motoren nagebootst.

Fotoserie 

De modellen, in het dagelijkse leven actief als dansers, gebruikten slechts hun lichamen om de meest interessante vormen te creëeren. Bij dit soort fotoreeksen is het lastig voor de modellen om poses vast te houden. Fotografeer jij zelf ook modellen in moeilijke poses, zorg er dan voor dat je goede aanwijzingen geeft en je camera goed instelt, omdat je vaak slechts seconden hebt om je foto te maken.

Jonas Kambli gebruikte voor deze fotoserie een digitale camera met 80 mm lens, een statief, externe flitslitser en menselijke lichamen. Hij stond op 12 meter afstand van zijn onderwerp en gebruikte een sluitertijd van 1/125, een klein diafragma van f/11 en een  ISO-waarde van 100.

Jonas  Kambli

Het creatief brein achter deze fotoserie is Jonas Kamibli. Als reisfotograaf maakte hij foto's in onder andere Groenland en Zimbabwe. Deze foto's bekijk je op zijn wesite. In de creatieve campagne zie je hoe Jonas inzicht gebruikt om optische illusies tot stand te brengen.
 

Foto's: Jonas Kambli

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta