Fotoserie: Fine-art onderwaterportretten

Fotoserie: Fine-art onderwaterportretten

Senta Bemelman 920
Onderwaterfotografie is magisch. Je waant je in een andere wereld wanneer je mooie platen van het leven onderwater bewondert! De fine-art portretten van Christy Lee Rogers lijken net schilderijen.

Christy Lee Rogers

Voor de sprookjesachtige fotoreeks van Christy Lee Rogers duiken verschillende vrouwen het diepe in om de dromerige foto’s te maken. De zachte lijnen en kleuren lijken met een penseel geschilderd. Christy is gespecialiseerd in fine-art fotografie.  

Visuele stijl

Wat de fotoreeks zo bijzonder maakt is de unieke stijl van de fotograaf en de presentatie van de modellen. Zij dragen ouderwets ogende jurken waarvan de stof door het water glijdt. Dit levert rustige, abstracte foto’s op waar je net genoeg vormen in kunt herkennen van een mens. De mate van abstractie verschilt per foto.

De prachtige fotoserie kun je hieronder bewonderen, voor meer werk kun je haar website bezoeken.Foto's: Christy Lee Rogers

Abstract fotograferen

Wil je zelf een nieuwe creatieve weg inslaan? Probeer abstract te fotograferen. Dit betekent dat je werkt met minimale vormen en details uit de weg gaat op je foto. Observeer je model of onderwerp en speel zodanig met de belichting of kleuren totdat je een mooi resultaat hebt.  Een simpel voorbeeld: kies een lichte, egale achtergrond met diverse voorwerpen op de voorgrond met een herkenbare vorm, zoals een model of takken. Focus op de achtergrond en speel met de scherptediepte totdat de lijnen van de voorwerpen onscherp en zacht zijn. Zorg ervoor dat de kijker enig idee heeft waar hij of zij naar kijkt.Chris ClinckxRaisa Harkema> Amanda van den Berg
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta